Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben, egy keresztény magániskolában hétfőn – közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Six Killed In Mass Shooting At A Private School In Nashville
NASHVILLE, TN - MARCH 27: School buses with children arrive at Woodmont Baptist Church to be reunited with their families after a mass shooting at The Covenant School on March 27, 2023 in Nashville, Tennessee. According to initial reports, three students and three adults were killed by the shooter, a 28-year-old woman. The shooter was killed by police responding to the scene. (Photo by Seth Herald/Getty Images)
Iskolabuszok érkeznek a Woodmont Baptista Templomhoz a Covenant Schoolban történt tömeges lövöldözés után, 2023. március 27-én a Tennessee állambeli Nashville-ben.
 Fotó: Seth Herald

Az iskola közelében tartott rövid sajtótájékoztatón Don Aaron elmondta, hogy a támadásnak összesen hat halálos áldozata van, valamint egy rendőr könnyebben megsebesült, amikor megpróbálták megállítani a támadót. A tragikus eseménynek több sérültje nincs – közölte.

A lövöldözésről az első bejelentést helyi idő szerint délelőtt negyed 11 előtt kapták, a támadót fél 11 körül lőtték le 

– hangzott el. A rendőrségi tájékoztatás szerint a lövöldöző fiatal nő, vélhetően tizenéves volt, aki két automata fegyverrel és egy kézifegyverrel volt felszerelkezve. Az is elhangzott, hogy a kiérkező rendőri alakulatok két tagja került szembe a támadóval, akit lelőttek az iskola emeletén.

A beszámolók szerint a gyerekek többségét kimenekítették az iskolából, ők a szomszédban álló templomban várták meg szüleik érkezését. Az intézménynek, egy keresztény magániskolának, amelyet a Covenant Presbiteriánus Egyház alapított 2001-ben, mintegy 200 tanulója van az előkészítő osztályoktól a 6. évfolyamig. A Covenant magániskola Nashville egy elegáns negyedében működik, a lövöldözés okáról és hátteréről a hatóságok későbbre ígértek tájékoztatást.