Az Oscar-díjas a Gladiátor című film világát idézi az az új sorozat, amit most kezdtek el forgatni a római Cinecittá filmstúdióban. Az egyik rendező Roland Emerich lehet, aki olyan akciófilmekből ismert, mint A függetlenség napja, a Holnapután, vagy a 2012 – írja a Variety.com.

Award Night Green Carpet - 18th Zurich Film Festival
Fotó: Thomas Niedermueller / Getty Images for ZFF

Az alkotásban – amelynek címe Those About to Die, Akik a halálra készülnek – Anthony Hopkinst láthatjuk Vespasianus császár szerepében, míg a trónkövetelő Marsust Rupert-Penry-Jones alakítja majd. Berenice szerepében Liraz Charhi jelenik meg, de a Trónok harcából ismerős Iwan Rheon is a szereplők között van, akárcsak David Wurawa, Tom Hughes, Sara Martins, Jojo Macari, Gabriella Pession, Dimitri Leonidas és Moe Hashim.

A sorozat forgatókönyvét Daniel Mannix nem fikciós, a gladiátorviadalok bonyolult és korrupt világát bemutató könyve alapján készítette el Robert Rodat. Emmerich mellett Marco Kreuzpaintnert találjuk a rendezők között. 

A szériát a High End Productions és az AGC International finanszírozza. Az európai forgalmazási jogok felett a High End rendelkezik, a világ többi piacára pedig az AGC adhatja majd el a produkciót.