Megszületett a bérmegállapodás a pécsi közösségi közlekedés feladatait ellátó Tüke Busz Zrt. és a cégnél dolgozókat tömörítő szakszervezetek között szerdán.  

A sofőrök alapórabére egységesen ötödével emelkedik,

míg a forgalomirányításban 15, az egyéb munkakörökben 14 százalékos differenciált bérfejlesztés lesz – áll a pécsi önkormányzat, a Tüke Busz Zrt. százszázalékos tulajdonosának közleményében.

Egy új Volvo busz áll a pécsi Széchenyi téren az új autóbuszok átadásakor, 2014. február 14-én.
Fotó: Sóki Tamás / MTI

A Tüke Busz Zrt. buszvezetőinek alapórabére így 1500 forintról 1800 forintra emelkedik, és egységessé vált a szolgálati idő arányában a sofőröknek járó bérkiegészítés is, ami azt jelenti, hogy az új belépőknek magasabb jövedelmet tud adni a cég, és a néhány éve már ott dolgozó sofőrök bére is az átlagnál nagyobb mértékben emelkedik – írták.

A közlekedőket érintő döntéseket is hoztak: a délelőtti, délutáni és késő esti időszakban egyes járatok ritkábban közlekednek, 

egy vonal szüneteltetését fenntartják, illetve egy másik viszonylaton járatokat törölnek április 6-tól – közölte az önkormányzati szakbizottság döntését ismertetve a helyhatóság.

A járatritkításokat a közlemény szerint azért rendelik el, hogy mérséklődjön a cégnél fennálló sofőrhiány, a jövőben tartalék járművezetők álljanak rendelkezésre, így tartható legyen a menetrend, és ne maradjanak ki járatok.