BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ügynököknek minősítette a természetvédőket Moszkva

A tárca közölte: a természet és a környezet, a biológiai sokféleség védelme örvén a WWF megpróbálta befolyásolni az Oroszországi Föderáció végrehajtó és törvényhozó szerveinek a döntéseit.

Külföldi ügynökké minősítette Oroszország  a Természetvédelmi Világalap (WWF) környezetvédő szervezetet, mondván, hogy a természetvédelem ürügyén befolyásolni kívánja az orosz politikát. A WWF oroszországi szervezete közölte: fellebbezni fog az igazságügyi minisztérium döntése ellen. 

'Earth Hour' event at Red Square in Moscow
Fotó: Anadolu Agency via AFP

A tárca közölte: a természet és a környezet, a biológiai sokféleség védelme örvén a WWF megpróbálta befolyásolni az Oroszországi Föderáció végrehajtó és törvényhozó szerveinek a döntéseit. Hozzátette, hogy a WWF akadályozza az ipari és infrastrukturális tervek megvalósítását. Az orosz kormány korábban több tucat civil szervezetet, független médiumot és természetes személyt minősített külföldi ügynöknek.

Civilszervezetek arra panaszkodnak, hogy a megbélyegzés miatt nehezebbé válik vagy egyenesen ellehetetlenül oroszországi működésük. Az 1961-ben alapított WWF egyike a világ legnagyobb környezetvédelmi szervezeteinek. A szervezet aggódik, hogy a területét tekintve a Föld legnagyobb országban, Oroszországban veszélybe kerül a természet és a fajok védelme. 

Közleményében a WWF rámutat: három évtizede működik Oroszországban, ahol országszerte 1,5 millió támogatója van.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.