A Bild című német napilap sajtóhíreket közölt Dárdai Pál, a Hertha BSC régi-új vezetőedzőjének lehetséges fizetéséről. 

17 April 2023, Berlin: Soccer, Bundesliga, Hertha BSC, press conference. Newly appointed head coach Pal Dardai speaks at a press conference.
Fotó: Andreas Gora / Andreas Gora / AFP

A napilap kedden exkluzív információként közölte, hogy 

a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Bundesligából hátralevő hat mérkőzésért, illetve ha osztályozót kell játszania, akkor további kettőért 500 ezer eurós bért kap. 

A Bild szerint a 47 esztendős magyar szakembernek egy hat számjegyű prémium is ütheti a markát, ha a csapat kiharcolja a bennmaradást, ugyanakkor az összefizetése így sem haladná meg az egymillió eurót. 

Összehasonlításképpen a Bild megjegyezte, hogy tavaly a legendás Felix Magath hasonló helyzetben ült le a kispadra, és 500 ezer eurós fizetése mellett 1,5 millió eurós prémiumot vett fel, miután a Hertha a Hamburg ellen megnyerte osztályozós párharcát. 

A berlini klub hétfőn mutatta be Dárdait, miután vasárnap szerződést bontott Sandro Schwarzcal. A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.

A félmillió eurós fizetésért cserébe Dárdai eurótízmilliós veszteségtől mentheti meg a kiesés ellen küzdő berlini labdarúgóklubot, amely a mostani idényben hatalmas hiányt termel, és egy esetleges Bundesliga-búcsúval a csőd szélére kerülhet.

Ilyenkor – amikor egy csapatot csupán néhány pont választ el a bennmaradást jelentő helyektől – általában biztosra megy egy klub, vagyis a lehető legkevésbé kockázatos megoldást választja. Ha az utolsó, tizennyolcadik Hertha és a tizenötödik Bochum közötti különbség jóval nagyobb, mint a jelenlegi öt pont, a radikális változtatásnak nagyobb értelme lenne, és a berliniek ebben az esetben jogosan gondolnák, hogy nincs veszítenivalójuk. Így viszont még van, Dárdai Pál pedig a legalkalmasabb választás a feladatra: ismeri az egyesületet és a játékosokat egyaránt

mondta a Világgazdaságnak Szabados Gábor sportközgazdász a magyar tréner vasárnapi kinevezéséről.