BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Havi apanázst kapnak a társadalomba visszailleszkedő fiatalok Dél-Koreában

A dél-koreai családügyi minisztérium becslése szerint mintegy 338 ezer koreai fiatal él elszigetelten, akik gyakran hónapokra vagy akár évekre kiesnek az iskolapadból és a munkaerőpiacról.

Dél-Korea havi 500 dollárt, azaz 160 ezer forintnak megfelelő összeget kínál az elszigeteltségben élő fiataloknak a társadalomba való visszailleszkedés érdekében – írja az Insider

Az új intézkedés célja, hogy a bezárkózott fiatalokat az iskolapadba való visszatérésre vagy munkakeresésre ösztönözze

– közölte a dél-koreai családügyi minisztérium.

Novel coronavirus / fish cooking school in Japan
Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Dél-Koreában súlyos problémát okoz, hogy a tizenévesek és fiatal felnőttek gyakran hónapokra vagy akár évekre kiesnek az iskolapadból és a munkaerőpiacról. 

Koreában mintegy 338 ezer 19 és 39 év közötti fiatal él remetetípusú magányban. 

A fiatalok személyes traumák, iskolai zaklatás, a tanulmányok okozta stressz, családi konfliktusok vagy a szülői gondoskodás hiánya miatt szigetelődhetnek el. A hatóságok attól tartanak, hogy a hosszan tartó magány miatt a fiatalok között megnövekedhet a depressziós esetek száma. A 20 és 39 év közötti koreaiak több mint egynegyedénél diagnosztizáltak már depressziót – derült ki egy 2019-es kormányzati felmérésből. 

A szakértők attól is tartanak, hogy a csökkenő dél-koreai munkaerő-állomány idővel egyensúlyhiányhoz vezethet, ahol majd a kevés munkavállaló próbálja eltartani az egyre több nyugdíjast.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.