Helyszíni szemlét tart ma egy igazságügyi szakértő Tordai Bence 150 millió forintot érő budai villájánál. A Magyar Nemzet értesülései szerint a szakember annak eldöntésében működik közre, hogy szabálytalanul épült-e fel a Párbeszéd társelnökének háza.

Budapest, 2022. december 5.Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 5-én.
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az ügyben több eljárás is zajlik, Tordai többek között a kormányhivatallal is perben áll, ami miatt felfüggesztették a korábban megindult építésügyi eljárást. 

A villát felhúzó kivitelező ellen pedig a rendőrség vizsgálódik csalás és más bűncselekmény miatt

 – emlékeztetett a lap

Tordai Bence még 2016-ban vásárolt egy II. kerületi, Attila utcai telket, az ingatlanon akkor parasztház állt. A Párbeszéd társelnöke eredetileg ezt a lakóingatlant akarta átépíttetni úgy, hogy az eredeti épületből jó néhány elem megmaradjon. Ehhez képest a telken látszólag teljesen új házat alakítottak ki.

Volt, ahol a falakat egészen az alapokig visszabontották, más részen pedig az alapot is kicserélték, így a hatósági bizonyítvány kiadását 2022 augusztusában megtagadták, amit később Tordai a bíróságon támadott meg. 

A per első tárgyalási napját decemberben tartották, a következő pedig várhatóan áprilisban lesz. A Fővárosi Törvényszék szakértői bizonyítást rendelt el Tordai Bence budai villájának ügyében. A Magyar Nemzet úgy tudja, az igazságügyi szakértő ma tart helyszíni szemlét a politikus II. kerületi házánál.