Közélet

Kadirov Ukrajnára szabadítja melegeket irtó jóbarátját és öngyilkos merénylőit

Tusajev tábornokról már tavaly azt terjesztették, hogy elesett a harcokban, de úgy tűnik, ez nem volt valós információ

Ukrajnába vezényelt egy „öngyilkos merénylőkből” álló századot, élükön a melegeket kínzó és irtó tábornokkal, Magomed Tusajevvel Ramzan Kadirov, Csecsenföld ura. A hírt Kadirov közölte csütörtökön, Tusajevre pedig bátyjaként, jóbarátjaként hivatkozott. 

Russian President Vladimir Putin Receives King Salman Of Saudi Arabia At The Kremlin
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 5: (RUSSIA OUT) Governor of Chechnya Ramzan Kadyrov attends Russian-Saudi talks at the Grand Kremlin Palace on October 5, 2017 in Moscow, Russia. King Salman is on a state visit to Russia. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Fotó: Mikhail Svetlov

Magomed Tusajev tábornok nem először megy harcolni, tavaly márciusban állítólag elesett Hosztomelnél, miközben az orosz inváziós erők megpróbálták elfoglalni az ukrán fővárost. Később kiderült, hogy a hír nem volt igaz. 

Kadirov most azzal a szándékkal küldi a hírhedt tábornokot Ukrajnába, hogy „felszabadítsa” az országot. Tusajev azzal szerzett magának kétes hírnevet, hogy Csecsenföldön ő vadászta le és kínozta meg a homoszexuálisnak tartott állampolgárokat. 

Elmondása szerint ez az egység a legfelkészültebb csecsen gárda, és azon a véleményen van, hogy tökéletesen teljesítik majd Vlagyimir Putyin orosz elnök kívánságát, azaz elpusztítják a fasizmust Ukrajnában – írja az Unian című ukrán portál. 

 

orosz-ukrán háború kadirov csecsenföld
Kapcsolódó cikkek