Közélet

Orosz–ukrán háború 457. nap – friss hírek

Az oroszországi Krasznodarban ismét robbanásokat észleltek, az ukránok tájékoztatása szerint a Kijevre kilőtt összes ellenséges rakétát semlegesítették az éjszaka során.

Robbanások voltak az oroszországi Krasznodar város központjában – számol be a Kyivindependent.com a Baza helyi Telegram-csatornára hívatkozva. A Telegram-bejegyzés tartalmazott egy videót, amelyen egy nagyon hangos robbanás, majd egy fényvillanás hallatszik. 

Fotó: AFP

A Baza szerint a város légvédelme működött, a települést drónok támadták meg, és egy szemtanú szerint a drónokhoz hasonló hangokat hallottak. Emlékezetes, hogy május ötödikén az oroszországi Krasznodar megyei Ilszkij olajfinomítóban egy dróntámadás okozott károkat. Egy nappal korábban hasonló esetről számoltak be a környéken.

Az elmúlt hetekben egyre több jelentés érkezett orosz területen belüli támadásokról, amelyek közül a legjelentősebb az orosz fegyveresek két csoportjának határon átnyúló behatolása az oroszországi Belgorod megyébe.

Közben Kijev illetékesei szerint a település légvédelme lelőtt minden orosz célpontot, amelyet május 26-án éjszaka indítottak a főváros irányába. Oroszország május eleje óta 13. légitámadást indított a város ellen. A település felett lelőtt célpontok törmelékei megrongáltak egy bevásárlóközpont és egy ház tetejét. 

Az ukrán–orosz háború előző napi híreit itt olvashatja.

19:28

Újabb sikeres rakétacsapásokról számolt be az orosz hadsereg

Az orosz hadsereg beszámolói szerint az ukránok rendszeresen lövik Belgorod megyét. Az oroszok ukrán lőszerraktárakat vettek célba, állításuk szerint sikeresen.

18:47

Holland F–16-osokat kaphat Ukrajna

A kiképzés azonban hónapokig tarthat, ezért a gépek egy darabig még nem jelennek meg az ukrán légtérben.

12:49

Lehetetlen küldetés? Latin-Amerikába menne orosz fegyverekért Ukrajna

Különös versenyfutás kezdődött Latin-Amerikában az orosz/szovjet eredetű fegyverekért. Ukrajna amerikai segítséggel szeretné megszerezni azokat a fegyverrendszereket (lőszerkészleteket), amelyeket Oroszország az elmúlt években szállított Latin-Amerikába.

12:01

Felszárad a sár Ukrajnában, indulhat az ellentámadás

A szokatlanul esős tavasz véget ért Ukrajnában, kisütött a nap, és 25 fok körül alakul az átlag hőmérséklet. A sár lassan felszárad, ami azt jelenti, hogy a páncélos hadviselés ismét elindulhat. Kijev csak erre várt, hogy elindítsa a régóta ígért ellentámadást.

11:44

Újabb szankciókat vezet be Japán Oroszország ellen

Több új szankciót vet ki Japán Oroszországgal szemben az ukrajnai háború miatt. A szigetország jelezte, hogy kitart Ukrajna támogatása mellett humanitárius és katonai segélyek útján. Macuno Hirokazu kormányszóvivő azt is elmondta, hogy Japán nem fogja eltűrni, hogy bármelyik ország atomfegyverekkel fenyegessen.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek