Miután a Nemzeti Információs Központ feloldotta a 2022-es magyarországi országgyűlési választások külföldi befolyásolásával kapcsolatos titkosszolgálati jelentés titkos minősítését, kiderült, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az Oraculum 2020 Kft., illetve a DatAdat-csoport mellett – főként valutában – pénz áramlott a Karácsony Gergely által alapított Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület számlájára is – írja a Magyar Nemzet.

Hungarian,Forint,20000,Huf,Banknote.,Hungary,Money,Note,Currency.,3d
Hungarian Forint 20000 HUF banknote. Hungary money note currency. 3D illustration abstract concept of business, economy, finance, crisis and banking.
Fotó: Shutterstock

A pártokon átívelő magyarországi politikai mozgalom azért jött létre, hogy támogassa Karácsonyt a 2021-es ellenzéki előválasztáson mint az MSZP, a Párbeszéd és az LMP együttes miniszterelnök-jelöltjét. A cikk szerint a mozgalom Facebook-oldala az ellenzéki előválasztást követően néhány héttel inaktív lett. A DatAdat Professional Kft. számlaforgalmi adatainak vizsgálata alapján 

a Kilencvenkilenc Mozgalom Egyesület több mint 616,5 millió forint értékben rendelt meg szolgáltatást a cégtől. 

A szóban forgó megrendelések kilencven százaléka Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti visszalépését követően realizálódott. A megrendelések fedezetét a mozgalom saját forrásból biztosította. A mozgalom számlájára egyetlen befizetőként Perjés Gábor azonosítható, aki a számla felett önállóan rendelkezik. A cikk szerint a mozgalom hivatalos képviselője Perjés, a Párbeszéd politikusa, akit Bajnai Gordonhoz közel állóként ismernek, hiszen dolgozott annál a Wallis nevű cégcsoportnál, amelynek 2000 és 2005 között Bajnai Gordon későbbi kormányfő volt a vezérigazgatója. 

Perjés tizenkilenc alkalommal 506 millió forintot fizetett be a számlára.

 A tranzakciók nagyobb része valutában történt. A nyilvános a titkosszolgálati jelentésre hivatkozva a lap azt írja: 917 695 euró és 3900 font készpénzbefizetés volt a számlán a vizsgált időszakban.