BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Moldovában komolyan veszik a katonai kiképzést: bírsággal fenyegetik a tartalékosokat, ha nem jelennek meg a felkészítésen

Bírságra számíthatnak azok a moldovai tartalékosok, akik nem jelennek meg a kiképzésen – közölte az ország védelmi minisztériuma. Egy ötnapos gyakorlaton a védelmi tárca fel a akarja mérni az ország haderejének képességeit.

Meg fogják bírságolni azokat a tartalékosokat, akik nem jelennek meg a moldovai hadsereg hétfőn kezdődött hadgyakorlatán – figyelmeztetett a chisinaui védelmi tárca.

Flag,Of,Moldova,The,National,Flag,Of,The,Republic,Of
Fotó: Shutterstock

Moldovában június 19-én kezdődött a nemzeti hadsereg ötnapos tervezett hadgyakorlata a tartalékosok bevonásával. Ennek célja a tartalékosok készségeinek felmérése, megismertetésük a felszereléssel, a haditechnikával és a nemzeti hadsereg fegyverzetével

– olvasható a védelmi minisztérium honlapján.

A tárca figyelmeztetett arra, hogy azok, akik igazolás nélkül távol maradnak 32 500 lej (620 ezer forint) pénzbírságra vagy 150 óra közérdekű munka kiszabására számíthatnak.

Moldova végleg hátat fordít Oroszországnak: kilép a FÁK Parlamenti Közgyűléséből

Moldova viszonya a FÁK-kal azután kezdett megváltozni, hogy a 2020-as elnökválasztáson Maia Sandu győzött.

A moldovai védelmi minisztérium első hullámban áprilisban kezdte meg a tartalékosok toborzását. 

A folyamat négy lépcsőben zajlik áprilistól szeptemberig. Ez idő alatt a tartalékosok megbarátkoznak a felszereléssel és a fegyverzettel.

A tárca arra is felhívta a figyelmet, hogy a manőver során a lőtereken bevetik a haditechnikát is, de a lakosoknak nincs mitől tartaniuk. Egyben felkérték őket, hogy ne terjesszenek híreszteléseket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.