A Szentszék Sajtóiroda közleményt adott ki Ferenc pápa műtét utáni felépüléséről: a Szentatya pihen és jól van. Számos jókívánságra reagált, többek között egy fiatal fiú családjától kapott üzenetre is. 

Pope Francis Will Undergo Abdominal Surgery On 07 June Afternoon At Rome's Gemelli Hospital, The Holy See Announced
Fotó: AFP

A 86 éves Ferenc pápát szerdán szállították kórházba, délután már meg is műtötték. Csütörtökön a Szentszék Sajtóiroda igazgatója, Matteo Bruni ezt írta:

Őszentsége Ferenc pápa egy napot pihenéssel töltött.

A Vatican News beszámolója szerint a pápa vérnyomása és légzése is stabil. A katolikus egyház vezetője több üzenetre is válaszolt, például az általa tavaly március 31-én megkeresztelt Miguel Angel családjáéra is. A fiút korábban a gyermekonkológiai és idegsebészeti osztályon kezelték, ahol a Szentagya személyesen látogatta meg. Ferenc pápa a műtétjét követően telefonon beszélt a fiatal fiú édesanyjával. 

A katolikus egyház élén 2013 óta álló Ferenc pápa kedden kereste fel a kórházat, majd konzultált az ottani orvosokkal is. Korábban az esetleges lemondásával kapcsolatban úgy fogalmazott: „Ha a testi vagy lelki fáradtság miatt már nem látok tisztán, nem tudok dönteni, le fogok mondani. Remélem, a bíborosok is időben figyelmeztetnek majd.”