A Covid-vakcina szerepet játszhatott abban, hogy USC Trojans egyetemi kosárlabdacsapat játékosának, Bronny Jamesnek hétfőn megállt a szíve egy Los Angeles-i kosárlabdaedzésen – legalábbis ezt állítja a Twitteren. 

BASKETBALL: Iolani Classic - Sierra Canyon Iolani Raiders BRONNY JAMES
Fotó: Steven Erler / ZUMA Press Wire

LeBron James 18 éves fia hétfőn vesztette el az eszméletét, majd később újraélesztették, és kedden stabil állapotban szállították kórházba. A TMZ szerint Bronny eszméletlen volt, mielőtt mentővel kórházba szállították volna.

A szívizomgyulladás a Covid-vakcina ismert mellékhatása, a kérdés csak az, hogy ritka vagy gyakori

– tweetelte Musk, aki tavaly 44 milliárd dollárért vásárolta meg az X névre keresztelt Twittert. 

A szívizomgyulladás egy ritka, a szívet érintő gyulladásos állapot, amely olyan serdülőknél és fiatal felnőtt férfiaknál jelentkezett, akik beadatták a Covid–19 elleni mRNS vakcinát – írja az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC). 

A CDC adatai szerint 2022 májusáig 635 szívizom-gyulladásos esetet diagnosztizáltak az 5 és 17 év közötti gyermekeknek beadott, 54,8 millió adag mRNS-vakcina nyomán.

Minden olyan egészségügyi probléma, amely az oltás után következik be, nemkívánatos eseménynek minősül. A nemkívánatos eseményt okozhatja a vakcina, de okozhatja egy véletlen esemény is, amely nincs összefüggésben a vakcinával

– közölte a CDC.

LeBron James korábban elmondta, hogy családja beoltatta magát Covid ellen, egyelőre azonban nincs bizonyíték arra, hogy Bronny James szívmegállása összefüggésbe hozható lenne a vakcinával. A kosárlabdázó családja közleményben tudatta, hogy Bronny James állapota stabil, és már nincs az intenzív osztályon.