Közleményt adott ki a Wizz Air légitársaság abban az ügyben, amelyről vasárnap a Világgazdaság is beszámolt. A közösségi oldalra feltöltött videók szerint a fapados légitársaság Tel-Avivból Varsóba tartó járatáról egy amputált lábú ukrán veterán katonát szállítottak le. A Wizz Air vasárnap délelőtt közölte: vizsgálatot indítottak az ügyben, estére pedig új közleményt adtak ki. 

Israel Orders Sweeping Restriction In Air Travel
El Al Israel Airlines, Arkia Israeli Airlines and Wizz Air Hungary planes seen at the Ben Gurion Airport. With the number of coronavirus cases in Israel climbing to 79, and new restriction in air travel, the government is rolling out a program to help businesses in trouble due to the epidemic, in particular the airlines and the tourism sector.On Wednesday, March 11, 2020, in Ben Gurion Airport, Tel Aviv-Yafo, Israel. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Artur Widak / AFP

Ebben az áll, hogy az érintett utas nem volt megfelelő állapotban ahhoz, hogy repülhessen,

ezért a személyzet a biztonsági előírásoknak megfelelően sajnos kénytelen volt megtagadni a repülést.

„Az utas a fedélzetre lépéskor zavartan viselkedett, ezért – bármennyire is szerettek volna segíteni az érintett utasnak, hogy hazajuthasson a családjához – a Wizz Air személyzete a fedélzeten tartózkodó többi utas biztonságát szem előtt tartva, és az ilyenkor kötelező protokollt betartva járt el, egyeztetve erről a repülőtér egészségügyi személyzetével és a repülőgép kapitányával” – írta a légitársaság. 

Kiemelték: az utas lábprotézise nem volt akadálya az utazásnak. „A Wizz Air a légi közlekedés szabályainak megfelelő módon mindig arra törekszik, hogy lehetővé tegye a speciális igényű utasok számára is a kényelmes és biztonságos repülést” – tették hozzá.