BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megvannak az Év fagylaltja verseny díjazottjai

Idén a Sütőtökös mandula fagylalt dió variációkkal lett a győztes.

Az idei Év Fagylaltja versenyt Komáromban, a Jókai ligetben rendezték meg. A versenyre idén öt kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett idén a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indított az Ipartestület – írja Cukrász Ipartestület közleménye.

Év fagylaltja 2023
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A rendezvényen a versenyfagylaltok mellett kóstolhatók voltak a korábbi évek díjnyertes magyar fagylaltjai is. A versenyzők kreativitásának semmi sem szabott határt, a legnagyobb sláger azonban a tejföl volt, valamint sokakat megihletett a tejbegríz is. 

A győztes Somodi János, a balatonmáriafürdői Florida Fagyizó fagylaltmesterének Sütőtökös mandula fagylaltja dió variációkkal lett az idén.

 

Év fagylaltja 2023
Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A rendkívül erős mezőnyben a következő eredmények születtek:

„A” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye

  • Aranyérmes és egyben az Év fagylaltja vándorkupa győztese:  Sütőtökös mandula, dió variációkkal – Somodi János – Florida Fagyizó, Balatonmáriafürdő
  • Ezüstérem: Kávés csokoládé mogyoró – Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
  • Bronzérem: Bana-nut – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök
Év fagylaltja 2023

A Mentes kategóriában az alábbi eredmények születtek (Hozzáadott cukor, glutén, laktóz és tejfehérje mentes fagylalt kategória): 

  • Aranyérem: Mandulakert – Kovács Roland – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
  • Ezüstérem: Fekete noha - Wilheim Dávid – Da Crema Fagyizó, Nagykanizsa
  • Bronzérem: Szilvafácska - Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

A „Csokoládé” kategória:

Ebben a kategóriában a cukrászdák, fagylaltozók, illetve alapanyaggyártók, forgalmazók is indulhattak olyan fagylaltokkal, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes stabilizátorokkal készültek.

Aranyérem: Sós karamellás körte – Végh József – Krém Cukrászda, Székesfehérvár
Ezüstérem: Fekete bárány – Tóth Erika – Black Sheep Kávézó és Konyha, Debrecen
Bronzérem: Flamand Csokoládé – Ipacs Balázs – FrieslandCampina Hungária Zrt, Budapest
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.