Barátai szerint nem saját kezével vetett véget életének az a milliárdos magyar vállalkozó és galériatulajdonos, akinek holttestét augusztus 4-én emelték ki a Dunából a Kopaszi-gátnál. Mint arról a Világgazdaság is beszámolt: G. Zoltán, a budapesti éjszakai élet egyik ismert alakja augusztus elsején tűnt el, mint később kiderült, a Dunába ugrott és megfulladt. 

Margaret,Bridge,In,Budapest.,Hungarian,Parliament,In,The,Background. Margaret bridge in Budapest. Hungarian parliament in the background.
Fotó: Shutterstock

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, bár a bűncselekmény gyanúját kizárták. 

A férfi barátai most a Tényeknek úgy nyilatkoztak, szerintük sosem dobta volna el magától az életét, ráadásul több rejtélyes körülmény is akad az ügyben. 

Kiss Rachel újságíró szerint, aki barátja volt az elhunyt milliárdosnak, a férfi hajózott, ismerte a sodrásokat, így ha még úgy is dönt, hogy véget vet az életének, biztos, hogy nem a Margit-hídról ugrik be a Dunába, és nem a fulladásos halált választotta volna. Arról sem tudni, hogyan került a folyóba, hiszen egyetlen kamerafelvétel sem került elő még erről. 

Szegedi Ferenc vállalkozó, G. Zoltán ismerőse ráadásul két nappal a tragédia előtt még egy edzőteremben találkozott vele, ott sem látszott semmi rajta, ami lelki problémákra utalt volna. 

Szintén gyanús körülménynek tartják a barátok, hogy a rendőrségi leírásban barna szemű férfiként szerepel G., akinek rikító kék szeme volt, és az is furcsa, hogy a nagy melegben az áldozat kabátot és zoknit is viselt, ami nem volt rá jellemző.