G. Zoltánként azonosították azt a halott férfit, akit augusztus 4-én emeltek ki a Dunából a Kopaszi-gátnál – írta meg a Blikk. A kiemeléskor még nem lehetett megállapítani a halott kilétét, mivel ekkor már több napja sodródott a folyóban.

margit híd
Fotó: Kovács Anikó / MTI

Azóta bebizonyosodott, hogy G. Zoltánról van szó, a budapesti éjszakai élet ismert vállalkozójáról.

Az 56 éves férfi a várnegyedben üzemeltetett egy művészeti galériát, és belsőépítészként is dolgozott, de Magyarországon bejegyzett cége nem volt 

–  derítette ki a Blikk.

G. Zoltán a közösségi médiában rendkívül aktív volt, mély betekintést engedett a követőinek az életébe. Posztjai alapján sok időt töltött a magyar celebközösség tagjaival, illetve fényűző életet élt. Lakása a Bazilikával egyik szomszédos utcában volt.

G. Zoltán augusztus elsején ugrott a Dunába. A Blikk megkereste az ismerőseit, akik többnyire magyar hírességek. A legtöbben nemrég találkoztak utoljára Zoltánnal, és mindenki egybehangzóan azt állította, hogy a különböző rendezvényeken jókedvű volt, és nem mutatta jelét a depressziónak. A lapnak nyilatkozott Rácz Jenő sztárséf és Somos Zoltán sztárügyvéd, akik G. Zoltán barátai voltak.

A Blikk azt is megírta, hogy G. Zoltán több ismerőse is arról beszélt, hogy 

tudomásuk szerint az áldozatnak üzleti problémái voltak az utóbbi időben, 

de egyikük sem tudta elképzelni, hogy saját maga vessen véget az életének.