Napi szinten mészárolnak le ártatlanokat migránsok Nyugat-Európában, Brüsszel ennek ellenére mindenképpen át akarja erőltetni a migrációs paktumot még a 2024-es választások előtt – áll Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő Facebook-posztjában.

Brüsszel, 2023. október 17.Szurkolók távoznak a King Baudouin Stadiontól a félidőben biztonsági okokból félbeszakadt Belgium–Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésről 2023. október 16-án. Brüsszelben a legmagasabb - négyes szintre - emelték a terrorkészültséget azt követően, hogy a város központjában két embert agyonlőttek, egy személyt pedig megsebesítettek a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtező kezdete előtt. Mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. Szemtanúk szerint az elkövető a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb).MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert Brüsszel, 2023. október 17.
Szurkolók távoznak a King Baudouin Stadiontól a félidőben biztonsági okokból félbeszakadt Belgium–Svédország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésről 2023. október 16-án. Brüsszelben a legmagasabb - négyes szintre - emelték a terrorkészültséget azt követően, hogy a város központjában két embert agyonlőttek, egy személyt pedig megsebesítettek a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtező kezdete előtt. Mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. Szemtanúk szerint az elkövető a lövések leadása előtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb).
MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert
Szurkolók távoznak a brüsszeli stadionból a biztonsági okokból félbeszakadt Belgium–Svédország-meccs után. Fotó: Geert Vanden Wijngaert / MTI

 

Egész Európában állandósítanák a bevándorlást, annak minden veszélyével együtt, de nem engedhetjük meg, hogy egy ilyen rövidlátó döntés magyar emberek életét fenyegesse – fogalmazott a politikus. Mint fogalmazott: a migráció okozta talán soha nem volt olyan súlyos, mint jelenleg. Napi szinten halljuk a hírekben, hogy Nyugat-Európa nagyvárosaiban a terroristák ártatlan embereket támadnak meg és mészárolnak le. Nem engedhetjük meg, hogy mindez Magyarországra is megérkezzen – mondta videóüzenetében.

A Hamász terrorszervezet Izrael elleni támadása ráadásul még tovább fokozta a feszültséget Európában, 

és Brüsszel ennek ellenére most át akarja erőltetni a migrációs paktumot a tagállamokon. Ez a paktumot tovább szélesítené, sőt állandósítaná az illegális bevándorlást egész Európában – emelte ki politikus, aki szerint a veszély most nagyobb, mint korábban bármikor.