BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hadügyminiszter felrázná a magyar hadsereget a békeállapotból

Az a cél, hogy a régió meghatározó, tekintélyparancsoló, megfelelő elrettentő erőt felmutatni képes haderejévé váljunk.

A magyar hadseregben korszakváltás zajlik – mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtti éves meghallgatásán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter csütörtökön.

SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; VARGHA Tamás; KAJÁRI Ferenc
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A tárcavezető kifejtette, hogy 

a magyar emberek jogos elvárása, hogy az ország szuverenitásának, az emberek biztonságának és életének garantálására hivatott fegyveres szervezet ezt a szövetségeseivel közösen, a lehető legmagasabb színvonalon garantálja. 

Hangsúlyozta, hogy mindent ennek érdekében tesznek.

Szalay-Bobrovniczky szerint az a cél, hogy a haderő fejlesztése során a régió meghatározó, tekintélyparancsoló, megfelelő elrettentő erőt felmutatni képes haderejévé váljunk. Elmondása szerint teljes átalakulás szükséges ahhoz, hogy a hadsereget felrázzák a korábbi békeállapotból, hogy az összeszedett, éles, harcolni képes, megfelelően felfegyverzett és kiképzett haderővé válhasson.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.