Újabb erősítést küldött az Egyesült Államok a Közel-Keletre: az Ohio-osztályú USS Florida tengeralattjáró, fedélzetén 154 Tomahawk rakétával megérkezett a Vörös-tengerre, ahol csatlakozik a USS Dwight D. Eisenhower  repülőgép-hordozó csapatához – tudósított a Haarec című izraeli napilap internetes kiadása.

This handout photo released on April 7, 2023 by the US Defence Visual Information Distribution Service (DVIDS) shows guided-missile submarine USS Florida (SSGN 728) transiting the Suez Canal en route to the Red Sea. (Photo by DVIDS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "DVIDS" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP

Az Eisenhowert két hete küldték a térségbe. A múlt héten nagyszabású gyakorlatot hajtott végre a másik, USS Gerald R. Ford vezette támadócsoporttal; a Ford a Földközi-tengeren tartózkodik, Ciprustól délre.
A lap emlékeztetett, hogy Joe Biden amerikai elnök azért küldte a térségbe a két repülőgép-hordozót, hogy világos üzenetet küldjön Iránnak és a Libanonban működő Hezbollahnak, és

elrettentse őket attól, hogy második frontot nyissanak Izrael északi határán.

Emellett egy harmadik, a 26. tengerészgyalogsági expedíciós egységből álló haditengerészeti csapásmérő csoport is a Vörös-tengeren tartózkodik. A USS Bataan nevű kétéltű támadóhajó és két másik hajó mintegy kétezer tengerészgyalogos számára szolgál tengeri bázisként. Ez a kis létszámú haderő lehetővé teszi az Egyesült Államok számára, hogy gyorsan reagáljon a térségben bekövetkező fejleményekre.