Az MSZP-s polgármester közösen mutatott be egy járműflottát az Amnesty-vezér csalással gyanúsított testvérével – írja a Mandiner.

Fotó: Facebook

Az ország legnagyobb futárflottája a II. kerületben csak elektromos járművel kézbesít – dicsekedett büszkén közösségi oldalán, illetve a városrész lapjában Őrsi Gergely MSZP-s polgármester. A beszámoló szerint első körben 25 elektromos autó állt szolgálatba, melyek „károsanyagkibocsátás-mentesen juttatják célba a kerületbe érkező csomagokat”.

A tavaly februári bejelentés most azért lehet érdekes, mert azóta tudjuk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, azaz a nyomozói hatalmas méreteket öltő számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre is lecsaptak a napokban. Róla pedig kiderült: ő nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.

A szocialista vezetésű második kerület tavalyi bejelentése a következő mondattal végződött:

Dr. Vig Mór, a flottakezelő vezetője január 27-én a Klebelsberg Kultúrkúria udvarán mutatta meg az új járműveket, melyek a megállapodás értelmében hozzá fognak férni az önkormányzat saját használatú töltőihez.

 

Súlyos károk Budapesten a Radetzky-laktanya bontása miatt

Csak a szerencsén múlt, hogy a baleset idejében nem voltak járókelők a közelben. A VG.hu telefonon érte utol a II. kerületi polgármestert.

Az Opten céginformációs bázis tanúsága szerint számos bedőlt vállalkozáshoz kötődő, a praxisától eltiltott ügyvéd a NAV közlése alapján olyan gazdasági társaságot működtethetett, ami az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

A balos vezetésű II. kerület korábbi közlése szerint pedig Vig emellett egy flottakezelő cég vezetője is, igaz, a hivatalos tájékoztatásból az nem derül ki, pontosan melyik cégről van szó. 

További adalék, hogy Facebook-profilja szerint Vig Mór ismerőse Őrsi Gergelynek.

A cégadatbázis szerint Vig Mórnak van egy Boyongo Delivery Kft. nevű, postai és futárpostai tevékenységgel is foglalkozó vállalkozása. A cég székhelye közvetlenül a szlovák határ mellett, Tésán van, az ügyvezető azonban egy II. kerületi lakos, bizonyos Simai Márton. A 2020-ban alapított cég az első évben 16 174 000, tavaly pedig már 31 556 000 forint nettó árbevételt produkált.

Modern piacra vágynak a második kerületiek

Teljes körű megújulás jöhet a Fény utcai piacon miután lezárultak az egyeztetések a kerület vezetése, a lakosság és a kereskedők között. A VG.hu Őrsi Gergely második kerületi polgármesterrel beszélgetett arról, hol tartanak jelenleg az egyeztetések és milyen ötletek érkeztek. Fókuszban lesznek a fiatalok és a környezetvédelmi szempontok.