Hétfőn érkezett Magyarországra a török elnök, Recep Tayyip Erdogan a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére. A török államfőt felesége is elkísérte a látogatásra, Enime Erdogan pedig posztolt is hazánkról az X-en.

Turkish First Lady Emine Erdogan in Hungary
Fotó: Mustafa Kamaci / AFP

Emine Erdogan egy videót osztott meg Magyarországról az X-oldalán. Hozzátette, hogy izgatottan várja a jövő évi török–magyar kulturális évet.

2024-ben lesz százéves a Magyarország és Törökország között megkötött barátsági szerződés, ennek megünneplésére hirdetett közös kulturális évet a két nemzet. Emine Erdogan bízik benne, hogy a közösen szervezett programokkal még inkább elmélyülhet a két ország barátsága – írta meg a török Hürriyet.

Kívánom, hogy ez az időszak, amely meggyőződésem szerint tovább növeli a kultúrák közötti átjárást és kommunikációt, sok örömet hozzon az országainknak és az egész világnak

– írta a posztban a török first lady.

Műsorcseréről és együttműködésről állapodott meg a magyar és a török közmédia

A Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére Magyarországra érkezett Recep Tayyip Erdogan és a török vezetés jelentős része. A látogatás során találkozott a magyar és a török közmédia vezetése, és megállapodtak egy együttműködési programról.