A reményteli 2024-be léptünk, a kormány idén is tartja a céljait – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a kormány Facebook-oldalán megosztott újévi bejegyzésében. 

20230523 BudapestSzentkirályi Alexandra kormányszóvivőfotó: Havran Zoltán (HZ)Magyar Nemzet
   Szentkirályi Alexandra.
Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet (archív)

Szentkirályi Alexandra a videóban emlékeztetett: a magyarok két éve élnek együtt a háborúval és annak minden gazdasági következményével, valamint kilenc éve az Európába irányuló tömeges migrációval és annak is minden következményével. 

Egyik sem a mi döntésünk volt, mégis érint bennünket, magyarokat is

– fogalmazott.
Ezért ugyan nehezített pályán, de a kormány az új évre is tartja a céljait – jelentette ki a kormányszóvivő, hangsúlyozva, hogy megvédik Magyarország békéjét és biztonságát, valamint a magyar gazdaságot és a magyar emberek munkahelyét is a háború és a migráció következményeitől. 

A kormány továbbra is kiemelten támogatja a magyar vállalkozásokat, a munkahelyteremtő beruházásokat, és megszigorította a külföldiek munkavállalását.

A kormány nemcsak megvédi a családtámogatásokat és a családi adórendszert, hanem elérhetővé tette a Pluszt, amely minden eddiginél nagyobb támogatást biztosít az otthonteremtéshez – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Emellett emelkedik a és a babaváró összege, és kitartanak a gyermekvédelmi törvény mellett is. 

Az időseknek januárban 6 százalékkal emelt nyugdíjat, februárban emelt összegű 13. havi nyugdíjat fizetnek.

A kormányszóvivő rámutatott: „minden brüsszeli és egyéb támadás ellenére” is biztosítják Magyarország biztonságos energiaellátását, gázellátását, a lakosság energiafogyasztás rezsicsökkentett árait, és az ország halad afelé, hogy minél több zöldenergiája legyen.
Szentkirályi Alexandra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokról szólva megjegyezte: 

2024-ben fontos döntések is várnak ránk, dönteni fogunk a magyar falvak, városok és Európa sorsáról is.

A magyarok erejére, bátorságára, összefogására idén is nagy szükség lesz ahhoz, hogy ahol kell, ott változást érjenek el – jelezte a szóvivő, boldog új évet kívánva a magyaroknak és Magyarországnak.