Meghalt a szülés után egy máriapócsi édesanya. Császármetszéssel született meg a kisfia tavaly novemberben, azonban a műtét után a nő intenzív osztályra került. A 33 éves, háromgyermekes anya családja elmondta, hogy az áldozat egy szülészeti szobában volt azzal az újfehértói anyával, aki ikrei világrahozatala után szintén meghalt egy nappal korábban. A nyíregyházi azt közölte, mindkét esetet vizsgálják, de nincs köztük összefüggés – írta meg az RTL.

Pregnancy,,Medicine,,Healthcare,And,People,Concept,-,Close,Up,Of
Fotó: Ground Picture

A 33 éves máriapócsi édesanya lett napról napra egyre gyengébb a családja szerint. Elvitték a szülészeti megfigyelőbe, és késő este átvitték az intenzív osztályra. Éjfélre még bement a család, és azt mondta a doktor nekik, hogy bízik a legjobbakban. 

A párjának megmutatta a gépeket, nézze meg, hogy minden rendben van. És működik minden. És 2 óra 55-kor meghalt a nővérem

– idézte fel az elhunyt nő testvére. 

A család azt mondja, 

a szülészeti megfigyelőben volt a nővel az az újfehértói kismama is, aki szintén műtéttel hozta világra ikerlányait, de néhány órával később rosszul lett, és ő is meghalt.

Egy nappal az újfehértói anya halála után vesztette életét a máriapócsi édesanya. Szerettei sorstársaknak érzik magukat a másik gyászoló családdal.

Az újfehértói ikrek a portál információi szerint szépen erősödnek, a karácsonyt már otthon tölthették. Kerestük a kórházat, hogy lezárult-e már a vizsgálat ebben az ügyben, és indult-e újabb a máriapócsi anya halálával kapcsolatban. Azt írták, mindkét esetben belső vizsgálat indult, és hogy a két eset között nincs összefüggés. Szerintük mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, amit a szakszerű ellátás ellenére sem tudtak visszafordítani.