BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kinevezték Franciaország új miniszterelnökét

Emmanuel Macron kinevezte az új miniszterelnököt. A francia hírtelevíziók és az AFP hírügynökség értesülése szerint is Gabriel Attal oktatási miniszter volt a legesélyesebb a posztra, aki a közvélemény-kutatási adatok szerint jelenleg a legnépszerűbb francia politikus.

Ahogy az a francia médiumok várták, Élisabeth Borne lemondása után Gabriel Attal oktatási miniszter lett az új miniszterelnök. A közvélemény-kutatási adatok szerint jelenleg ő a legnépszerűbb francia politikus.

FRANCE - EXIT FROM THE COUNCIL OF MINISTERS AT THE ELYSEE PALACE
A 34 éves volt oktatási miniszter lett az 1958-ban kezdődött V. köztársaság legfiatalabb kormányfője.
Fotó: Hans Lucas via AFP

A 34 éves tárcavezető lett az 1958-ban kezdődött V. köztársaság legfiatalabb kormányfője. Emmanuel Macron 2016-ban alakult pártjának alapítói közé tartozik, egy ideig szóvivője is volt. A Reneszánsz nevű kormánypártnak és centrista szövetségeseinek nincs abszolút többsége a nemzetgyűlésben, és a háromosztatú képviselőházban egyre nagyobb nehézségekbe ütközik a törvénytervezetek elfogadása.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.