Részvétét és együttérzését fejezte ki a Japánban történt földrengés miatt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kamikava Jóko japán külügyminiszternek küldött nyílt levelében. A tárcavezető úgy fogalmaz, hogy nagy fájdalommal értesült a Japánt sújtó pusztító földrengésről.

szijjarto0420230928 Miskolc

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Fotó: Vajda János VJ
Észak-Magyarország20230928 MiskolcSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.Fotó: Vajda János VJÉszak-Magyarország
Szijjártó Péter levelet küldött Kamikava Jókónak.
Fotó: Vajda János

Szijjártó Péter Facebook-posztjában emlékeztetett, hogy immár 78-ra emelkedett a halálos áldozatok száma és 50 eltűntet még keresnek a Japán középső részén fekvő Isikava prefektúrában, amelyet újév napján 7,6-os erősségű földrengés rázott meg. Legalább 200 épület dőlt össze vagy rongálódott meg a földrengésben, amely után 1,2 méter magas hullámokkal szökőár érte el Vadzsima kikötőjét. Az elmúlt két nap alatt több mint száz utórengés történt a térségben.

„Engedje meg, hogy a hatalmas veszteség e tragikus pillanataiban kifejezzem legmélyebb részvétemet és őszinte együttérzésemet önnek és Japán népének. Bízunk benne, hogy újjáépítési erőfeszítéseik sikeresek lesznek és az élet hamarosan visszatérhet a normális kerékvágásba” – írta levelében a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy

A mostani nehéz időkben gondolatban az áldozatokkal és családtagjaikkal vagyunk és imádkozunk értük.