Novák Katalin az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélést a davosi Világgazdasági Fórumon. A köztársasági elnök a találkozóról közösségi oldalán számolt be kedden.

Fotó: Novák Katalin / Facebook

Sok nehéz kérdést kellett megvitatnunk Ursula von der Leyennel – írta a köztársasági elnök. Hozzátette, hogy a megbeszélés középpontjában a magyar fiatalok és az Erasmus+ program állt.

Bízom benne, hogy a magyar hallgatókat a továbbiakban sem fosztják meg a külföldi tanulás adta lehetőségektől

– írta a magyar államfő.

Az államfő szerda reggel részt vesz a Defending Europe’s United Front című panelbeszélgetésen – közölte az MTI-vel a Sándor-palota. A panelbeszélgetés témája az európai védelmi együttműködés és a NATO-bővítés. A magyar államfő mellett Andrzej Duda lengyel elnök, Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz politikai aktivista, a 2020-as elnökválasztás jelöltje és Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök is részt vesz a panelbeszélgetésen. Az esemény moderátora Roula Khalaf, a Financial Times című brit lap szerkesztője lesz.

A davosi Világgazdasági Fórumon megkérdezett vállalatok 30 vezető közgazdászának több mint fele (56 százaléka) úgy véli, hogy idén lassulni fog a globális gazdaság növekedése . A választ adók fennmaradó része szerint a globális növekedése az idén stagnál vagy gyorsul. A Nemzetközi Valutaalap legutóbbi, októberi előrejelzése szerint idén 2,9 százalékkal nő a világgazdaság a tavalyi 3 százalék után.