Körözést adott ki a rendőrség a Budapesten hétfő este bekövetkezett halálos baleset feltételezett elkövetőjére.

baleset, Újpest
Rendkívüli: ő okozta a halálos tömegbalesetet Budapesten – a rendőrség segítséget kér. (Fotó: Déri Tibor / Facebook)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán valamivel 12 óra előtt nyilvánosságra hozta a tragédia feltételezett okozójának nevét és fényképét. A gyanú szerint az újpesti halálos tömegbalesetben

a 40 éves Molnár Péter a vétkes.

A BRFK tájékoztatása szerint Molnár Péter 2024. január 22-én 19 óra 35 perc körül Budapest IV. kerületében, a Deák Ferenc utca és a Rózsa utca kereszteződésében egy Mercedes típusú személygépkocsival több autót összetört, majd kocsiját hátrahagyva távozott a helyszínről. A karambol során egy 45 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt, 14 éves kislányát könnyű sérülésekkel vitték kórházba a mentők. Továbbá egy nő szintén megsérült az ütközésben.

A rendőrség lépése annyiból nem meglepő, hogy már korábban kiderült, pontosan tudják, ki vezette az autót, amely végül súlyos karambolt okozott. De miután a férfi másfél nap alatt sem került kézre –jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik és a felkutatására tett intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre – a hatóság a lakosság segítségét kéri. 

Arra szólított fel, hogyha valaki látja valahol Molnár Pétert, hívja a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya kéri, hogy aki a 40 éves Molnár Péter tartózkodási helyéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es díjmentes segélyhívó számon

– tette közzé a felhívást a hivatalos közösségi oldalán. Az is kiderült, hogy a rendőrség közúti baleset okozása vétség elkövetése miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Halálos tömegbaleset Budapesten: megtörte a csendet a rendőrség – pontosan tudják, ki az elkövető, hiába szökött meg

Továbbra sincs meg az újpesti halálos tömegbaleset okozója. A rendőrség most világossá tette: nem ússza meg és el fogják kapni.