Közélet

Videó készült a terroristák elleni kórházi rajtaütésről – a Hamász szerint csak az egyik fegyveres volt az emberük

Egészségügyi dolgozóknak és nőknek öltözött izraeli kommandósok likvidáltak több terroristát egy kórházban.

A Hamász megerősítette, hogy a Ciszjordániában lévő Dzsenin városi kórház elleni rajtaütés során a három áldozat közül az egyik a terrorszervezetük tagja volt. A másik két fegyveres az Iszlám Dzsihád tagjai voltak – írja a The Guardian.

Izrael közölte, hogy a három palesztint egy titkos egység likvidálta. Az interneten terjesztett CCTV felvételein mintegy tucatnyi felfegyverzett izraelit lehet látni, köztük hármat női ruhában, ketten pedig egészségügyi dolgozónak volt öltözve, amint fegyverekkel pásztázzák a kórház folyosóját.

Izrael nemzetbiztonsági minisztere, Itamar Ben-Gvir közzétette a felvételt az X-en és gratulált a rajtaütést végrehajtó erőknek, majd hozzátette: 

Hadd tudja meg minden ellenségünk, hogy a fegyveres erőink mindenhol és minden eszközzel  fellépnek annak érdekében, hogy megvédjék a polgárainkat és Izrael államát.

Az izraeli hadsereg közölte: Mohammed Jalamneh, Mohammed Ghazawi és testvére, Basel Ghazawi volt a három meggyilkolt fegyveres. A közlemény szerint

Jalamneh azt tervezte, hogy terrortámadást hajt végre, és a kórházat búvóhelynek használta fel, ezért semlegesítették a férfit. Az izraeli biztonsági erők továbbra is fellépnek minden olyan fenyegetés ellen, amely veszélyeztetné az izraeli civilek biztonságát – tették hozzá.

A körözött gyanúsítottak hosszú ideje különböző kórházakban bujkáltak, a Hamász szerint Izrael „bűntettei nem maradnak válasz nélkül”, és harcosait „nem fogják megfélemlíteni a merényletek, és nem gyengítik meg a gyáva ellenség bűnei”. 


 

kórház Hamász rajtaütés
Kapcsolódó cikkek