A Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája nem bocsátotta feltételes szabadságra a volt gyermekotthoni igazgatót – közölte csütörtökön a törvényszék sajtóosztálya. Sajtóinformációk szerint a kérdéses döntés a bicskei gyermekotthon volt igazgatójára vonatkozik.

20190910 Győri ÍtélőtáblaBicskei gyermekotthon per, 8 éves fegyházbüntetését a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának, aki 2004 és 2016 között számos gyereket - 12 éven aluliakat is - szexuálisan zaklatott, legtöbbször pénzzel jutalmazva őket.Fotó: H. Baranyai Edina HBEKisalföld
Fotó: H. Baranyai Edina / Mediaworks

A tájékoztatás ugyanakkor sem az igazgató nevét, sem a gyermekotthon helyszínét nem említi, ám azt írja, hogy a büntetés-végrehajtási bíró a csütörtökön tartott meghallgatás, valamint a rendelkezésére álló iratok alapján döntött arról, hogy az elítélt feltételes szabadságra bocsátható-e.

A bíróság ezek alapján úgy ítélte meg, hogy 

az elítélt a törvényi előfeltételeknek nem felel meg, a büntetési célok maradéktalan érvényesülése érdekében továbbra sem bocsátható feltételes szabadságra.

A közlemény szerint, mivel a végzést mind az ügyészség, mind az elítélt tudomásul vette, az jogerős. A bicskei gyermekotthon egykori igazgatóját 2019. szeptember 10-én ítélték nyolc év fegyházbüntetésre, hozzátéve, hogy a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskolát 26 évig vezető igazgató az ítélet szerint éveken keresztül végzett szexuális cselekményeket felügyelete alatt álló kiskorúakkal. Ezenfelül több 18 év alatti sértettel szemben is súlyosan szeméremsértő magatartást tanúsított, egyikükkel rendszeresen szexuális cselekményt végzett.