A Szabadság téren több korosztály számára is a játék élvezetét nyújtó, izgalmas játszótér (ujjá)építése kezdődött meg. Újdonság lesz a több zöldfelület, és a nyári hőségben menedéket nyújtó árnyékos területek kialakítása – írta a Budapest Városháza Facebook-oldalára hivatkozva a Magyar Nemzet. Azzal folytatták: a Karácsony Gergely vezette főváros azt a látszatot kelti, hogy gondos gazdaként felújítja a korszerűsítésre szoruló parkjait, játszótereit. 

 

A valóság ezzel szemben – írja a lap –az, hogy Karácsony helyett dolgoznak és forrást áldoznak a kerületi polgármesterek, mert a főváros elhanyagolja Budapest köztereit. A főváros nem tartja megfelelő gondossággal karban a Szabadság téri játszóteret. A lakók egyre többször emeltek szót az áldatlan állapotok miatt, és az V. kerülethez fordultak segítségért – idézték fel.

Bár a fővárosi önkormányzat üzemeltetési hiányosságait gyakran az V. kerület hárítja el, a belvárosi önkormányzat a lakosság érdekében önként vállalta a felújítást. Ennek érdekében megállapodás született arról, hogy a játszóteret megújítja a kerület, de az üzemeltetés és a karbantartás továbbra is a főváros feladata lesz. 

Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester közösségi oldalán olvasható: a főváros önkormányzatától átvállalt fejlesztés során a bontási, alapozási munkálatoknál tartanak. 

A játszóeszközök, utcabútorok egy részét felújításra szállítottuk el. Kiemelt figyelmet fordítunk a fák védelmére, a törzsük körbekerítésével óvjuk az épségüket.

– írta Belváros-Lipótváros fideszes polgármestere.

A Magyar Nemzet szerint nem ez az első eset, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros nem végzi megfelelően a városüzemeltetési feladatait az V. kerületben. A Hild téri játszóteret is hagyta lepusztulni Karácsony Gergely hivatala, a Szabadság térhez hasonlóan emberi és állati ürülék, veszélyes tárgyak között játszottak a gyermekek. Akkor az V. kerületnek hosszas tárgyalások után sikerült átvennie a fővárostól az üzemeltetést.

Karácsony Gergely a napokban kampányolt a Vérmező felújításával, miközben az I. kerületi önkormányzat teremtette elő azt a forrást, amelyből megvalósult a parkrendezés. Még nyáron megújult a Szilágyi Erzsébet fasor útburkolata is, ennek költségét pedig a II. kerületi önkormányzat állta.