Közélet

Navalnij családja is megerősítette az orosz ellenzéki politikus halálhírét

Navalnij édesanyja kézhez kapta a hivatalos értesítést fia haláláról.

Alekszej Navalnij szóvivője szombaton megerősítette az orosz ellenzéki politikus halálhírét, miután a helyi sajtó a Jamalo-Nyenyec régió börtönének közleményére hivatkozva pénteken bejelentette a hírt. Szombaton szóvivője, Kira Jarmis azt írta egy X-bejegyzésben, hogy Navalnij édesanyja hivatalos értesítést kapott fia haláláról.

MOSCOW, RUSSIA - FEBRUARY 20: Russian opposition Alexei Navalny stands inside a glass cell during a court hearing at the Babushkinsky district court in Moscow, Russia on February 20, 2021. The Russian opposition Alexei Navalny will face two hearings on the same day, namely, the considering of his lawyers' appeal against replacement of his suspended sentence with a real term and a hearing on charges of slander against WWII veteran. Sefa Karacan / Anadolu Agency (Photo by SEFA KARACAN / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP)
Fotó: AFP

Az orosz sajtó pénteki közlésekor Navalnij csapata még nem tudta megerősíteni a politikus halálhírét, csak a hivatalos értesítés után, melyet édesanyja kapott a börtöntől – számol be róla a CNBC.

Halála február 16-án, 14 óra 17 perckor történt, helyi idő szerint

– áll az édesanyjának küldött hivatalos értesítésben. Kira Jarmis hozzátette, hogy Navalnij holtteste egy orosz nyomozóbizottságnál van, akik még vizsgálatokat végeznek rajta.

Követeljük, hogy Alekszej Navalnij holttestét haladéktalanul adják át a családjának

– mondta szombaton az elhunyt politikus szóvivője.

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov az újságíróknak arról számolt be, hogy a Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat vizsgálja Alekszej Navalnij halálának okát, ehhez külön utasítás nem szükséges – írta meg az orosz Izvesztyija hírportál. A szóvivő hozzátette, hogy nem ismeri Navalnij halálának okát, azt az orvos szakértőknek kell megállapítaniuk. Nem kommentálta azokat az értesüléseket, melyek szerint egy levált vérrög okozta a politikus halálát.

 

oroszország halálhír Alekszej Navalnij
Kapcsolódó cikkek