Közélet

Berobban a nyár: 27 fok is lehet, de kéznél kell tartani az esernyőket is

Szombaton nyári meleg, vasárnap és hétfőn elszórtan eső is várható.

Nyári meleg lesz az ünnepi hétvégén Magyarországon, a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombat délután akár 27 fokos melegre készülhetünk. 

Igaz, helyenként fátyolfelhők zavarhatják a ragyogó napsütést, de eső nem lesz. A déli szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Délután már 21–27 fok ígérkezik, főleg délen lehet nyárias idő.

Woman,Outdoors,Checking,Weather,Forecast,On,Her,Smartphone.
Az ország déli részén nyári meleg várható / Fotó: Alex Photo Stock

Húsvétvasárnap eleinte sok napsütésre számíthatunk, majd délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat, 22–26 fok körüli kora nyárias időnk lesz.

Húsvéthétfőn kora estig marad a napos, fátyolfelhős időjárás, csapadék nélkül, aztán nyugat, északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására egyre többfelé ered el az eső a Dunántúlon, később máshol is. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél fokozódhat viharossá, 25 fok körüli meleg valószínű.

Kedden csökken a felhőzet, de egész nap előfordulhat zápor a gyorsan vonuló felhőkből. Erős lesz az északnyugati  szél. A hőmérséklet 15-20 fok közé esik vissza.

Szerdán többórás napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Csak néhol fordulhat elő zápor. Reggel 5, délután 17 fok valószínű.



 

Magyarország időjárás előrejelzés
Kapcsolódó cikkek