Közélet

Légisegély: Marokkó ejtőernyős szállítmányokat dob le Gázába

A marokkói kormány Izrael engedélyével ejtőernyős segélyszállítmányokat dob le a Gázai övezet északi részére. A földi szállítmányozás nehézségei miatt már korábban is dobtak le ejtőernyős segélyeket Gázába.

Marokkó ejtőernyős segélyszállítmányokat dob le hétfőn Gáza északi területére – közölte a Kan közszolgálati műsorszolgáltató. A Marokkói Királyi Légierő hat Hercules szállító repülőgépe már úton van Izrael felé, hogy humanitárius utánpótlást szállítsanak az övezet északi részére.

Dropping aid from planes into Gaza as Israeli attacks continue
A földi szállítmányozás nehézségei miatt már korábban is dobtak le ejtőernyős segélyeket Gázába.
Fotó: Getty Images

Az utóbbi hónapokban egyre nehézkesebbé vált a segélyek földi útvonalakon való szállítása, ezért a segélyező országok arra kényszerültek, hogy tengeri és légi megoldásokat találjanak. A tudósítás szerint

az ejtőernyős szállítmányokat a marokkói kormány előre leegyeztette Izraellel, és az első dobozok a muszlimok szent hónapjának, a ramadánnak az első napján fognak megérkezni

írja a The Times of Israel. 

Gázában sajnos a ramadán sem hozott békét, annak ellenére, hogy korábban tűzszüneti megállapodást próbáltak összehozni erre az időszakra. A Hamász ellenőrizte gázai egészségügyi minisztérium vasárnapi jelentése szerint 85-en haltak meg a Gázai övezetben az elmúlt napon, és a szárazföldi hadjárat októberi kezdete óta a gázai halottak száma meghaladta a 31 ezret.

 

izraeli háború Izrael segélyszállítmány Hamász Marokkó
Kapcsolódó cikkek