Akár a legjobb aperitifet is el lehet készíteni a több mint 6 millió forintot érő, 100 liter űrtartalmú pálinkafőzővel, amit már a kikiáltási ár feléért is elvihet a nyertes licitáló a Nemzeti Adó- és Vámhivatal következő árverésén – derült ki a közleményéből.

NAV pálinka
Bárki lecsaphat a NAV árverésén a képen látható pálinkafőzőre.
Fotó: NAV

Az adóhatóság rendszeresen árverésre bocsát lefoglalt, de jó állapotban lévő és használható eszközöket. Ezúttal a pálinkakedvelők számára egy igazi gyöngyszem került kalapács alá.

A Kothe Destillationtechnik gyártmányú lepárló használt, de kitűnő állapotban van. Jelenleg – speciális szakértelemmel rendelkező gazdálkodó által – szétszerelve tekinthető meg. Az árverés előtt a megtekintésre kétszer is lehetőség nyílik, előzetes regisztrációt követően március 14-én és március 21-én Nyíregyházán.

A tételre licitálni, valamint a regisztrációról és további információkról tájékozódni a NAV árverési oldalán lehet.

Több mint 25 ezer liter hamisított pálinka került a NAV-hoz

Kutyapanzióként voltak bejelentve egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei család épületei, ahol a valóságban illegálisan főzték a pálinkát. A pénzügyőrök több mint 25 ezer liter hamis pálinkát találtak az egyik épület alá rejtve. A hatalmas mennyiségű szesz nagyjából 150 millió forintot ér.