2024. március 23-tól Kozák Tamás váltja Vámos Györgyöt az Országos Kereskedelemi Szövetség (OKSZ) főtitkári pozíciójában. Az OKSZ tagsága köszönetét fejezi ki Vámos Györgynek azért a munkáért, amelyet a magyar fejlődéséért az elmúlt három évtizedben végzett.

20160414_0007_REV
Vámos György, az OKSZ leköszönő főtitkára. Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Kozák Tamás új főtitkár, közgazdász, korábban államigazgatási köztisztviselőként vett részt több, a kereskedelmi szektort érintő jogszabály, például az új kereskedelmi törvény előkészítésében. Az üzleti szféra különböző területein töltött be közép-, illetve felső vezetői tisztséget, jelenleg egyetemi oktatóként vesz részt a kereskedelmi ismeretek felső szintű átadásában. A Magyar Közgazdasági Társaság Kereskedelmi Szekciójának elnökeként Kozák Tamás a tudomány és a gyakorlati tudás ötvözésére törekszik, és a kereskedelmi ágazat kitüntetett szereplőivel folyamatosan együttműködik.

Az OKSZ – az új főtitkár aktív közreműködésével – megújul, és azért fog dolgozni, hogy olyan szabályozási környezetben működhessenek a kereskedelmi vállalkozások, amely hosszú távon is biztosítja a kiszámítható működési környezetet.

A kiskereskedelmi forgalom tetemes hányadát lebonyolító vállalatokat és a szektor kis- és középvállalatait is tagjai között tudó szövetség fontosnak tartja, hogy a piacgazdasági normák figyelembevételével a vásárlók elvárásai is minél magasabb színvonalon teljesüljenek.