Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke érti, hogy Magyar Péter kihívást jelent számára – jellemezte az Index megkeresésére Nagy Attila Tibor politikai elemző a kialakulóban lévő speciális kapcsolatot az ellenzéki oldal és Magyar Péter között. Már látható az ellentét: a regnáló főpolgármester és az ellenzék legnagyobb pártjának vezetője nem pontosan ugyanúgy érzékeli a Magyar Péter-jelenséget. Pedig – tette hozzá – könnyen elképzelhető, hogy az ellenzéki oldalon „politikai vérfürdő készül”.

KARÁCSONY Gergely; Balázs Péter; GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: Balogh Zoltán

Nem lehet véletlen Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének a Facebook-bejegyzése sem, amelyben hosszan sorolja, mi mindenben különböznek Magyar Pétertől. A legmeglepőbb példa az, hogy ők azok „akik egyetlen percig se szolgálták Orbán rendszerét, soha nem szavaztak a Fideszre”. Ez azért meglepő, mert ezek szerint teljesen kizárnák szavazóik közül azon választókat, akik korábban nem rájuk szavaztak.

Ilyen szempontból érdekes a Magyar Nemzet azon felvetése is, hogy Magyar Pétert a baloldalt támogató nemzetközi hálózat emelné magasba.