Nagy megtiszteltetés, hogy Miniszterelnök úr felkérését elfogadva a jövőben Európa legerősebb és legsikeresebb politikai közösségének, a Fidesz-KDNP-nek a kommunikációs igazgatójaként dolgozhatok – jelentette be a Facebook-oldalán Menczer Tamás.

Menczer Tamás
Váratlanul lemondott a kormány egyik legismertebb államtitkára – más feladatot kapott / Fotó: Menczer Tamás / Facebook

Menczer Tamás eddig a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkáraként dolgozott. Azonban a mostani közleményében jelezte, hogy 

az államtitkári munkát befejezi,

ugyanakkor a budakörnyéki Pest 2-es választókörzetért a jövőben is mindent meg fog tenni. Ennek ugyanis Menczer Tamás az országgyűlési képviselője. Még 2015-ben lett a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke. Aztán 2017-től a minisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkárának, 2018-tól pedig tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárnak nevezték ki.

Menczer Tamás friss bejegyzésében köszönetet mondott a Fidesz-KDNP kommunikációs posztján elődje, Hollik István munkájáért. Úgy fogalmazott, hogy a régi baloldal (Gyurcsány úr és a többiek) és az új baloldal (árulók, politikai kalandorok) a jövőben is számíthatnak rá. „A harcot emelt fővel és egyenes háttal meg fogjuk vívni, és a közösségünk erejének köszönhetően meg is fogjuk nyerni” – zárta nyilatkozatát.

Menczer Tamás egyébként az egyik legismertebb államtitkár volt talán annak is betudhatóan, hogy kifejezetten sokat szerepelt a médiában. Erről maga úgy írt a hetekben, hogy „mindenki, az összes baloldali újságíró is tudja, hogy én vagyok az, aki mindig megáll nekik. Parlamentben, utcán, bárhol. És addig kérdezhetnek, amíg meg nem unják”.

Fotó bizonyítja: Gulyás Gergely visszatért a kormányba – így néz ki a miniszter az egy hónapos kényszerszünet után

A Miniszterelnökséget vezető minisztert még február végén műtötték meg. Gulyás Gergely szerdán már ott van a kormányülésen.