Gerincműtéten esett át a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Újra kellett tanulnia járni Gulyás Gergelynek, de a következő korányinfót már a miniszter tartja Vitályos Eszter társaságában, aki Szentkirályi Alexandra helyett lett az új kormányszóvívő. 

GULYÁS Gergely
Gulyás Gergely és Vitályos Eszter először tart együtt kormányinfót / Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Mint ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, 

az eddigi kormányszóvivő elfogadta a kormánypártok felkérését, így elindul a főpolgármesteri posztért. Emiatt a kormányban betöltött feladatáról lemondott. 

A kabinet hivatalosan is elbúcsúztatta. Korábban azt is megírtuk, hogy a Miniszterelnökséget vezető minisztert meg kellett műteni, ekkor már azt is tudni lehetett, hogy a beavatkozás sikeres volt. 

Gulyás Gergelyt a rehabilitációja alatt a parlamentben és a kormányüléseken Panyi Miklós államtitkár, a helyettese pótolta. „Február végén a gerincklinikán egy gerincműtéten estem át, amely az előző tíz nap rendkívüli fájdalmától eltekintve előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt. A műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnom járni” – mondta. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a Facebookon közölte, hogy a kormányinfó csütörtökön 11 órakor lesz megtartva.