BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó Péter: megdöbbentő a Fico elleni merénylet

A külügyminiszter reménykedik és imádkozik a szlovák államfő felépüléséért. Robert Ficót szerda délután lőtték meg Nyitrabányán.

Sokkolónak és megdöbbentőnek nevezte a Robert Fico szlovák miniszterelnököt ért merényletet a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, „ki gondolta volna, hogy ilyen durva támadás történhet Közép-Európában”.

SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter szerint megdöbbentő a Fico elleni merénylet / Fotó: Máthé Zoltán

Kiemelte, nagy szükség van Robert Ficóra a szlovák és az európai politikában.

Reménykedünk a minél gyorsabb felépülésben, s imádkozunk is érte

– írta a miniszter. Orbán Viktor miniszterelnök is elítélte a Rober Fico elleni támadást az X-en közzétett bejegyzésében, melyben barátjának nevezte a szlovák kormányfőt és közölte azt is, hogy imádkozik a gyors gyógyulásáért. Orbán továbbá Isten áldását kérte a megtámadott Ficóra és Szlovákiára.

Merényletet követtek el Robert Fico ellen – erősítette meg immáron hivatalosan is a szlovák kormányzat. Arról írtak, hogy Robert Ficót többször meglőtték, életveszélyes állapotban van. Helikopterrel Besztercebányára szállították, mert túl hosszú idő lenne eljutni vele Pozsonyig.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.