BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ifjabb Donald Trump Budapesten: Magyarország követendő példa

Az amerikai választásokról és belpolitikáról, valamint a világpolitikáról is beszélt ifjabb Donald Trump üzletember, a korábbi amerikai elnök fia csütörtökön Budapesten.

Az amerikai konzervatív körök nagy vezetőként tekintenek a magyar kormányfőre, aki Magyarországot teszi az első helyre – mondta tegnap ifjabb Donald Trump, a korábbi amerikai elnök fia csütörtökön Budapesten, a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC) tartott előadásában.

TRUMP, Donald; ORBÁN Viktor; I. MÁTYÁS; SZALAI Zoltán
Ifjabb Donald Trump / Fotó: Purger Tamás

Az előadásban és az azt követő beszélgetésben az üzletember kitért az amerikai választásokra, az Egyesült Államok belpolitikájára, valamint a világpolitikára, a többi között a közel-keleti konfliktusra és az ukrajnai háborúra is. Élesen bírálta Joe Biden amerikai elnök kormányzatát, rámutatva arra: bár a washingtoni vezetés – a vereségtől való félelmében – mindent megtesz azért, hogy elhallgattassa az ellenvéleményeket, egyre több, korábban a politikával nem foglalkozó ember bizalmát veszti el.

Hozzátette: az amerikai vezetés hibáit Donald Trump világította meg már évtizedekkel korábban.

A volt amerikai elnök ellen zajló vizsgálatokat minden alap nélkülieknek nevezte, azt mondta, a nyomozás csupán a demokraták újabb üzenete, amely szerint mindent megtehetnek, mindenkivel.

Az üzletember bírálta a Biden-kormányzat több külpolitikai lépését is, a többi között az afganisztáni csapatkivonást, amelyet szégyenletesnek nevezett. Közölte, Donald Trump külpolitikájának kulcsmotívuma a tárgyalás volt, példaként említette az afganisztáni tálibokkal, valamint Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel zajló megbeszéléseit, sikeresnek nevezve az egyeztetéseket.

Ifjabb Donald Trump elítélte a demokraták bevándorlással kapcsolatos politikáját is, amely szerinte nem más, mint új szavazóbázis importja, mert egyre több amerikai ábrándul ki a jelenlegi, demokrata vezetésből.

A migrációval kapcsolatban követendő példaként említette Magyarországot, ahol a kormány igyekszik visszaszorítani az illegális bevándorlást, valamint méltatta a magyarországi bűnözési mutatók alacsony szintjét.

Az eredmények pedig önmagukért beszélnek – tette hozzá az európai parlamenti választások magyarországi, a Fidesz–KDNP győzelmét hozó eredményeire utalva.

Az amerikai konzervatívok nagy vezetőként tekintenek Orbán Viktorra – jelentette ki, hozzátéve: a magyar miniszterelnök számára a saját országa az első, és az Egyesült Államokban is ez a szemlélet lenne a legfontosabb.

Ifjabb Donald Trump szerint Magyarország Európa egyik utolsó reménysugara lehet.

A volt amerikai elnök fia azt mondta továbbá, hogy napjainkban a konzervatívok az igazi lázadók, és a fiatal generációk többsége szintén felismerte a hagyományok fontosságát.

Erre van szükség az Egyesült Államokban és máshol is. Ez jelenti a nyugati civilizáció jövőjét – jelentette ki.

Az ukrajnai háborúra kitérve ifjabb Donald Trump ismét az összes féllel történő tárgyalások fontosságát hangoztatta, és azt mondta: jóllehet a republikánus politikusok egy része kitart Ukrajna támogatása mellett, a nézetüket sok esetben a saját szavazóbázisuk sem osztja.

Közölte: ha nem Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke, akkor ez a háború akár örökké is eltarthat, mert a béke nem jövedelmező. A közel-keleti helyzet eszkalációjával kapcsolatban leszögezte: ha még mindig Donald Trump lenne az amerikai elnök, akkor a régióban nem uralkodna ekkora feszültség.

Reményét fejezte ki, hogy Donald Trumpnak sikerül győznie a novemberi amerikai elnökválasztáson, ugyanakkor azt mondta: nem bízik a választások tisztességes lebonyolításában. A demokráciához bizalom kell, de úgy tűnik, a másik oldalt ez nem érdekli – fogalmazott ifjabb Donald Trump.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy Donald Trump a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének meghívására érkezett Magyarországra

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.