Logisztika

Huszonegy KISS kocsi Dunakeszin

A MÁV és a Stadler már megállapodott az opcionálisan rendelhető, további nyolc KISS emeletes villamos motorvonat szállításáról, a Stadler és partnere, a Dunakeszi Járműjavító között folynak az előkészületi tárgyalások – tájékoztatta az utóbbi társaság a Világgazdaságot.

A Dunakeszi Járműjavító Kft. (DJJ) által szerelt, első komplett emeletes villamos motorvonat szerelvényét június utolsó hetében kívánják átadni a Stadlernek

– tájékoztatta a DJJ a Világgazdaságot –, de az utolsó, azaz a tizenegyedik szerelvényt is átadnák december végéig.

Forrás: MÁV

A 2018. április 4-én aláírt szerződés szerint a DJJ tizenegy KISS típusú, hat kocsiból – ezen belül két motorkocsiból és négy közbenső kocsiból – álló emeletes vonatot szerel és tesztel megbízója számára. Munkája két fő csomagból áll:

beilleszti három, a Stadler minszki gyárában már készre szerelt szerelvény üléseit, komplettre szerel nyolc, a Stadler által Dunakeszire szállított fényezett szekrényvázat, és elvégzi a vonatok állópróbáit is.

Ezen túl mind a tizenegy szerelvény esetében a DJJ feladata a hatkocsis szerelvények összekapcsolása, záporpróbája, tengelynyomásuk mérése, a kész járművek tárolása a telephelyen, végül mozgatásuk a futópróbák idején. Mindezekre 9 664 480 eurós szerződést kötött a társaság, ez mai árfolyamon 3,14 milliárd forint.

A megbízás előzménye, hogy 2017-ben a MÁV-Start Zrt. megrendelte a tizenegy KISS-t a sávjci Stadler Bussnang AG-től, de a keretmegállapodásuk negyven vonatról szól.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Stadler MÁV-Start Zrt. Kiss
Kapcsolódó cikkek