Logisztika

Megkezdődött a buszfiatalítás a Volán flottánál

Összesen 352 új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft.

Összesen 352 új autóbusz megrendeléséről szóló megállapodást kötött a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. A beszerzésnek köszönhetően hamarosan 240 darab Credobus Econell 12 típusú és 112 darab Credobus Inovell 12 típusú jármű kezdi meg futását az október óta országosan működő közlekedési vállalat kötelekében. Az új autóbuszok beszerzéséről szóló szerződéseket november 12-én írta alá a Volánbusz Zrt. és a Volán Buszpark Kft. képviseletében Dávid Ilona elnök-vezérigazgató és ügyvezető, valamint a nyertes ajánlatot benyújtó Kravtex Kft. részéről Krankovics István ügyvezető.

A megállapodás értelmében a Volánbusz 5,5 milliárd forint értékben 90, míg a Volán Buszpark Kft. csaknem 16,3 milliárd forint értékben 262 darab járművet vásárol. Az új autóbuszok szólókivitelűek. Az első példányok napokon belül forgalomba állhatnak, 2020 tavaszáig pedig az összes jármű megérkezik. A frissen beszerzett járművek tizenhat megyében teljesítenek majd szolgálatot.

Fotó: Volán

A Credobus Econell egy 44 ülőhelyes autóbusz, alacsony belépésű, akadálymentes, ezért kerekesszékkel és babakocsival is igénybe vehető. Az 52 ülőhelyes Credobus Inovell járművek normál padlómagasságúak. Mindkét típus wifiberendezéssel felszerelt és ultrakönnyű szerkezetű. Az új járműveket környezetkímélő Euro 6 besorolású motorral, robotizált sebességváltóval és nagy teljesítményű klímaberendezéssel szerelték fel. A könnyű felépítésnek is köszönhetően a járművek üzemeltetése gazdaságosabb, 15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető, és a széndioxid-kibocsátás éves szinten akár 8,5 tonnával is alacsonyabb lehet.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

beszerzés Kravtex buszpark Volánbusz
Kapcsolódó cikkek