Logisztika

Beváltotta a reményeket a NÚSZ által bevezetett 60 perces türelmi idő

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tapasztalatai szerint a sztrádahasználó autósok egyre tudatosabban élnek az utólagos vásárlás lehetőségével.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tapasztalatai szerint a sztrádahasználó autósok egyre gyakrabban, és egyre tudatosabban élnek az utólagos vásárlás lehetőségével, így sokan mentesülnek a későbbi pótdíjbefizetés alól.

A NÚSZ szerdán az MTI-nek eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a 2018 januárjában bevezetett 60 perces türelmi idő beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

A szolgáltató adatai szerint 2018-ban 1,2 millió esetben éltek az autósok a 60 perces türelmi idő lehetőségével,

Fotó: AFP

2019-ben viszont a díjellenőrző kamerák összesen 1 433 671 olyan jogosulatlan úthasználatot rögzítettek, amelynél a jármű vezetője az adott pillanatban még nem rendelkezett érvényes úthasználati jogosultsággal, de 60 percen belül megvette a szükséges e-matricát,

így mentesült a későbbi pótdíjbefizetés alól.

Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója a közleményben elmondta, az utólagos vásárlások száma mind a külföldi, mind pedig a belföldi úthasználók körében jelentős. Azt tapasztalják, hogy

a belföldi autósok esetében mintegy 33 százalékkal nőtt a 60 percen belüli matricavásárlások száma 2018-hoz képest.

Aki a sztrádán döbben rá, hogy nincs matricája, az akár már az első autópálya-pihenőnél megvásárolhatja a jogosultságot, amihez a NÚSZ oldalát, az ematrica.nemzetiutdij.hu-t ajánlja a vezérigazgató.

útdíjfizetés núsz autó matrica türelmi idő
Kapcsolódó cikkek