Logisztika

Repülési világrekordot hozott a koronavírus

Törölt járatok és utazási tilalmak – ezek a járvány velejárói. Rosszul járnak mind a légitársaságok, mind a turisták. Azonban egy rekord is született a koronavírus miatt.

A világ leghosszabb menetrend szerinti repülése ment végbe a napokban – „köszönhető” mindez a koronavírus okozta tilalomnak – írja a CNN. Alapesetben, ha a Csendes-óceán közepén fekvő Francia Polinéziából indul egy Air Tahiti Nui járat Franciaországba, akkor az az út felénél leszáll az Egyesült Államokban, Los Angelesben.

Francia Polinézia és Európa között fekszik ugyanis az egész amerikai kontinens.

Igen ám, de a nemrégiben életbe léptetett utazási korlátozások miatt az egzotikus szigetről induló járat nem szállhatott le amerikai földön, így rögtön a párizsi Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér felé kellett vennie az irány – megállás nélkül.

Fotó: Mustafa Yalcin / Anadolu Agency

A felszállás helyi idő szerint délután háromkor történt meg, európai levegőt viszont csak másnap reggel fél hétkor szívhattak a visszatérő turisták.

Így a járat Faa'a-ból egészen Párizsig repült megszakítás nélkül, ez 9765 mérföldet tett meg – ez átváltva mintegy 15715 kilométernek felel meg. A személyzet és az utasok mintegy 16 órát repültek, így válva részeseivé az új rekordnak.

Az eddigi csúcsot a Singapore Airlines tartotta, 9534 mérföldes távolsággal. Az ázsiai ország gépe Szingapúrtól repült egészen New Jersey államba, még 2019-ben.

 

korlátozás Tahiti Air Nui Charles De Gaulle koronavírus Francia Polinézia Franciaország los angeles rekord
Kapcsolódó cikkek