Logisztika

Összesen 150 desztinációra repíti utasait nyáron az egyik légitársaság

A korlátozások feloldásának függvényében később tovább fog növekedni a járatok gyakorisága és a desztinációk száma.

Az Air France idén nyáron a megszokottnál alacsonyabb, de az utóbbi pár hónapban megszokottnál magasabb számú járatot üzemeltet majd, a hálózat pedig folyamatosan erősödni fog. Az újjáépítést a francia területekkel kezdi a légitársaság, de Európába és a világ különböző pontjaira – így Budapestre – is egyre egyszerűbb lesz majd utazni – olvasható az Air France közleményében.

Június végére a menetrend az ebben az időben megszokott kapacitás 20 százalékát teszi majd ki. A korlátozások feloldásának függvényében később tovább fog növekedni a járatok gyakorisága és a desztinációk száma, júliusban 35, míg augusztusban 40 százalékos teljesítményen üzemel majd a hálózat az eredeti tervekhez képest – írja a közlemény.

Az Air France összesen 150 desztinációra kíván repülni, ami a megszokott hálózatának 80 százalékát teszi ki.

Fotó: AFP

A cég közlése szerint az újjáépítés során a hazai járatok élveznek majd elsőbbséget,

több járati is újraindul majd Párizs és a franca régiók közt, nagy hangsúlyt kap majd Korzika. A tengerentúli francia területek, illetve Európa is egyre könnyebben elérhető lesz, főként Spanyolország, Görögország és Portugália.

A budapesti járatok számát is fokozottan emeli majd a légitársaság, a tervek szerint augusztus végére heti 14 járat közlekedik majd a magyar és a francia főváros közt.

A hosszútávú járatok nagy része is fokozatosan újraindul majd mind a személy- mind a teherszállítás tekintetében. Az Air France flottájának 224 repülőgépéből várhatóan 106 fog majd repülni.

légi közlekedés air france
Kapcsolódó cikkek