Logisztika

Több mint húszmillió forint értékben váltottak vissza novemberi bérleteket

Több mint négyezer, a veszélyhelyzeti intézkedések miatt feleslegessé vált novemberi bérletet váltottak vissza díjmentesen a helyközi közlekedési szolgáltatók.

Az első adatok szerint több mint négyezer, a veszélyhelyzeti intézkedések nyomán feleslegessé vált novemberi bérletet váltottak vissza díjmentesen a helyközi közlekedési szolgáltatók.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium elrendelése alapján kezelési költség nélkül térítik vissza a korábban megvásárolt helyközi bérletek árát azoknak, akik ezt november 18-áig kérték.

Az intézkedés sokakat mentesít az akár több tízezer forintos, felesleges kiadás alól. Mások mellett a távoktatásra átállt iskolákban tanítóknak, tanulóknak sincs szükségük a novemberi bérletre.

Fotó: BKK

A díjtalan visszaváltási lehetőséggel a helyközi közlekedési eszközökön a ideje alatt ingyen utazó egészségügyi dolgozók, a védekezésbe bevont orvosegyetemi hallgatók is élhettek.

A visszaváltott bérletek nagyobbik hányada a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a Volánbusz járataira szólt. Az autóbuszos szolgáltató által visszavásárolt mintegy 3300 novemberi bérlet kétharmadát munkavállalók, harmadát diákok használták korábban. A MÁV-hoz nagyjából fele-fele arányban érkeztek be a dolgozó és tanulóbérletek. A feleslegessé vált buszbérletek több mint 13 százalékát eredetileg mobilalkalmazásban váltották meg. A szolgáltatók várhatóan december közepéig összegzik a visszavásárolt bérletek adatait. Az azonban már most látható, hogy az érintettek összes megtakarítása meghaladja a 20 millió forintot.

– mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Mosóczi László bérlet ITM helyközi közlekedés
Kapcsolódó cikkek