A múlt hónapban 1,86 millió új járművet adtak el Kínában, 11,9 százalékkal kevesebbet, mint tavaly júliusban – közölte a kínai autógyártók szövetsége, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) szerdán.

Fotó: Shutterstock

Az idei első hét hónapban 14 760 000 új autót értékesítettek, 19,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, amiben szerepet játszott a tavalyi alacsony bázis is.

A szervezet kimutatása szerint az alternatív meghajtású NEV (new energy vehicles) kategóriában 164,4 százalékkal, 271 ezerre nőttek az eladások júliusban. A NEV-kategória foglalja magában a teljesen elektromos hajtás mellett a többi, a fosszilis energiahordozókhoz képest alternatív hajtáslánccal rendelkező, így a plug-in hibrid és a hidrogén-üzemanyagcellás járműveket is.

A CAAM előrejelzése szerint tavalyhoz képest az idén 8,9 százalékkal több, 2,4 millió NEV-autót értékesítenek az ázsiai országban.

A CAAM adatai szerint a Tesla amerikai elektromosautó-gyártó 8621 Sanghajban előállított gépkocsit adott el Kínában, és 24 347-et exportált júliusban. Az amerikai nagyvállalat 2020 eleje óta gyárt elektromos autókat Sanghajban.