A magyar szurkolók pénteken 11.00 órától vásárolhatnak jegyeket az október 12-i angol-magyar vb-selejtezőre, melyet a londoni Wembley-stadionban rendeznek meg – adta hírül hivatalos Twitter-csatornáján a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Fotó: Shutterstock

Mint ismert, a férfi A-válogatott október 9-én 20 óra 45 perckor a Puskás Arénában zárt kapuk mögött lép pályára Albánia ellen, 12-én (magyar idő szerint) 20:45-kor pedig a Wembleyben az Eb-döntős Anglia ellen játszik.

A mérkőzésre a magyar szurkolók is vásárolhatnak jegyeket, a szervezők mintegy 4400 belépőt biztosítanak a vendégszurkolók számára

– olvasható az MLSZ honlapján. A jegyeket az angol szövetség oldalán lehet megvásárolni pénteken, magyar idő szerint 11.00 órától. A belépők négy árkategóriában érhetők el, az árak elhelyezkedéstől függően 30 angol font és 55 angol font között alakulnak. A nyugdíjasok és a 16 éven aluli gyerekek minden kategória esetében 10 font kedvezményben részesülnek. Két éven aluli gyerekeket nem engednek be a stadionba. Egy személy legfeljebb nyolc jegyet vásárolhat.

A Szurkolói Klub tagjai pénteken 11.00 órakor hírlevélben kapják meg a vásárlási felület internetes linkjét, amellyel ettől kezdve vásárolhatják meg a belépőket.

A jegyvásárlóknak a mérkőzés helyszínén bizonyítékot kell bemutatniuk arról, hogy megkapták a második Covid-oltásukat is, ezt egy 48 órán belül elkészült negatív Covid-teszttel lehet kiváltani. 

A negatív teszteredményt az Egyesült Királyság kormánya által üzemeltetett oldalra kell feltölteni.

2021. október 1-től az Egyesült Királyságba történő beutazáshoz érvényes útlevélre lesz szükség. A személyazonosító igazolványokat a továbbiakban csak azoktól fogadják el érvényes úti okmányként, akik letelepedett (settled) vagy előzetesen letelepedett (pre-settled) státusszal rendelkeznek az Egyesült Királyságban.

Az Egyesült Királyságba történő beutazás feltételeiről és speciális szabályairól a Konzuli Szolgálat honlapján lehet tájékozódni. Az országba történő beutazás jelenlegi szabályai október 4-től megváltoznak.