A Rohlik Csoport, amelyhez a magyarországi Kifli.hu is tartozik, 2022 első felében új, Sezamo márkanév alatt indítja el online élelmiszer-kiszállítási szolgáltatását Olaszországban és Romániában, és egyben bejelentette Andrea Colombo olaszországi vezérigazgatói kinevezését. 

A Rohlik online élelmiszer-kiszállítási szolgáltatása 2022-re hét országban lesz aktív.

Az európai online élelmiszer-szállítási szolgáltatás 7 évvel ezelőtt kézbesítette első rendelését Prágában, a Cseh Köztársaságban. Ma már 4 országban érhető el, és naponta több százezer terméket visz ki a vásárlóknak.

Fotó: Rohlik

A Rohlik Csoport alapítója, Tomáš Čupr a jövőbeli terjeszkedési tervekkel kapcsolatban elmondta: 

Néhány hete írtam alá az első spanyolországi raktárral kapcsolatos szerződést. Ez azt jelenti, hogy hamarosan Madridban is jelen leszünk, és még több ország következik. Mindezt az összes új országunkban elért növekedésünkre alapozzuk, példaként említhetjük Münchent, ahol nemrégiben rekordidő alatt átléptük az 1000 megrendelés/nap mérföldkövet.

A bővítési program akár több ezer új munkahelyet is teremthet Milánóban és Bukarestben.

A Sezamo az első naptól kezdve Romániában 2, míg Olaszországban 3 órán belül körülbelül 8000 különböző friss és minőségi élelmiszert szállít közvetlenül a vásárlók otthonába.

Az európai piacon való terjeszkedés mellett 2022-ben a vállalat arra számít, hogy a jelenleg működő országokban is bővíti hatókörét.

A németországi Knuspr.de két éven belül Frankfurt, Hamburg, Köln, Essen, Hannover, Stuttgart, Lipcse és más városok felé is terjeszkedni fog.